הבדלים בבדיקת נוגדנים למחלימים

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

18/02/2021 | 02:30 | מאת: נדב

פורסם שזוג שהיה חולה בקורונה לפני שנה כמעט. בסרולוגיה לאישה יש נוגדנים, לבעל 0.02 בלבד. פרופ רגב מתהש אמרה שלמרות זאת הגוף זוכר את הקוד של הוירוס, וסביר שם יחשף לוירוס לא יחלה קשה למרות העדר נוגדנים. אני חליתי בסוף פברואר 20, ללא אישפוז. כיום 0.02, האם כל נוכחות אפילו קטנה מעידה שהגוף כבר זוכר את הקוד של הוירוס כמו שנאמר? למה זהקורה? עקרונית מי דלא חלה גם נוכחותשל 0.02 לא יופיע בסרולוגיה? האם יש עוד מקרים כאלה? תודה

שלום נדב, קשה לדעת האם תוצאת נוגדנים של 0.02 היא ביטוי לשאריות של נוגדנים (שנוצרו בעבר בעקבות תחלואה) או רק 'רעש רקע' של המעבדה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה