הדבקות מהאוויר באשפוז יום

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

14/02/2021 | 22:17 | מאת: מירי

שלום, אני עם אסתמה קשה ויש לי פטור ממסכה. בנוסף נאסר עליי להתחסן עקב תסמונת שפעול תאי מסאט. לא יצאתי מהבית הרבה זמן ודחיתי הרבה זמן עירוי פרינג'קט לאנמיה, שאותו אנסה פעם ראשונה(בעבר ונופר היה בסדר בלי אלרגיה). קבעתי תור לאשפוז יום ליום ראשון לשעה הראשונה מה שאומר שיומיים לא היו אנשים במיטה שאהיה בה. אהיה עם מסכה בכל הכניסה לקופה ובמעליות ובבדיקות של האחות. האם בכל זאת הסיכוי לא קטן להדבק אם הם אמרו שאין בעיה שאהיה בלי מסכה והם יסגרו לי את הוילון? הכוונה אם יומיים קודם נאמר היה שם חולה קורונה, האם זה אמור להשאר באוויר? אביא מצעים מהבית כי הם לא מכסים באופן מלא את המיטה עם הנייר. בנוסף, יש לי אוטיקריה לעיתים רחוקות לרוב ובימים האחרונים יש לי אותה הרבה בחזה וגרד בכל הגוף.(לוקחת קבוע אריוס, סינגולאייר ומינון גבוה של סימביקורט). התור לרופא אלרגיה רק עוד שבועיים והעירוי לפני. האם עדיף לדחות את העירוי רק לאחר התור או לאחר שהמצב הזה יחלוף? לא היה לי גרד כזה אף פעם, ואוטיקריה בעוצמה כזאת ביום אחד גם לא. תודה מראש

שלום מירי, 1. אני חושש שאין ביכולתי להעריך את סיכוייך להידבק ב'קורונה' במהלך התרחיש העתידי המורכב שאותו את מתארת בשאלתך. הבה נקווה שכל צעדי הזהירות שבהם את מתכוונת לנקוט ימנעו הדבקה שכזאת. 2. בנוגע לאפשרות של דחיית עירוי ה'פרינג'קט' בגלל האורטיקריה שממנה את סובלת- אני ממליץ לך לפנות לרופא/ת המשפחה שלך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה