בדיקה סרולוגית - נוגדנים ממחלה או חיסון?

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

09/02/2021 | 22:44 | מאת: סבתא נ

שלום, כשבוע לאחר החיסון הראשון, נמצאתי חיובית לקורונה. יש לי חשש שתוצאת בדיקת הקורונה שגויה, false positive, מהסיבה שלא היה לי כל תסמין, ואנשים שהיו צמודים אלי, אף לא אחד נדבק. ביצעתי בדיקה סורולוגית בבי"ח רמב"ם ואלה התוצאות: covid19 s1/s2 IgG Liaison 107 coronavirus covid19 Ab, result positive covid19 IgG Architect 4.36 האם ניתן לפי התוצאות האלה לדעת האם אכן נדבקתי בוירוס הקורונה, או שהנוגדנים הם בעקבות החיסון הראשון? תודה

שלום סבתא, נוגדני S (כמו אלו המתוארים בשאלתך) מופיעים גם לאחר תחלואה ב'קורונה' וגם לאחר קבלת חיסון ה'קורונה' של 'פייזר'. הרבה בריאות אפי

10/02/2021 | 08:57 | מאת: סבתא נ

שלום ד"ר, תודה על התשובה. האם מהערכים אותם רשמתי, יש דרך לדעת האם באמת הייתי חולה בקורונה? או שהעובדה שחוסנתי במנה הראשונה (מה שמייצר נוגדנים) כבר לא מאפשר לדעת האם הייתי באמת חולה או לא? תודה רבה

שלום סבתא, אפשר לבדוק גם נוגדני IgG מסוג N של ה'קורונה', ואם הם גם יצאו חיוביים תהיה בכך עדות לתחלואה בעבר בנגיף. הרבה בריאות אפי

12/02/2021 | 23:45 | מאת: יוסי

לפי המסמך של טל ברוש, בדיקת ארכיטקט של אבוט היא לנוגדנים נגד חלבון N שמתפתחים רק לאחר הידבקות ולא לאחר התחסנות: https://cdn.doctorsonly.co.il/2021/01/%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A8-%D7%A2%D7%9E%D7%93%D7%94-%D7%A1%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%94.pdf כך נכתב גם במאמר הבא: https://www.nature.com/articles/s41598-020-76914-5 לכן אם היא יצאה חיובית בבדיקת ארכיטקט זה אומר בעיקרון שהיא מחלימה.

שלום יוסי, אתה צודק. לא שמתי לב שהשואלת ביצעה בדיקה גם ב'ארכיטקט'. הרבה בריאות אפי

13/02/2021 | 09:57 | מאת: סבתא נ

תודה ד"ר ותודה יוסי על התשובות.

מנהל פורום וירוס הקורונה