השפעת סטרואידים על תגובה חיסונית

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

08/02/2021 | 20:23 | מאת: זיו

שלום, בעקבות פריחה, שהופיעה כמה שעות לאחר המנה הראשונה של החיסון, קיבלתי סטרואידים (10 מג דקסקורט בזריקה ושלושה ימים של פרדניזון 40 מ"ג). אמנם עברו כבר שבועיים מהמנה השנייה, אך אני חושש שאולי התגובה החיסונית לא הייתה מספקת בגלל הסטרואידים. האם יש בסיס לדאגה שלי? האם קיימת דרך לבדוק אם אני מוגן? הבנתי שבדיקות סרולוגיות לא מספקות את המידע הזה. תודה.

שלום זיו, 1. אכן, סטרואידים שקיבלת עשויים לעמעם את עוצמת התגובה החיסונית. 2. בדיקה סרולוגית מתאימה עשויה לספק מידע על מידת החיסוניות שלך. הרבה בריאות אפי

09/02/2021 | 10:14 | מאת: זיו

מהי הבדיקה המתאימה? אילו תוצאות יחשבו כמעידות על קיום או העדר חסינות מספקת?

שלום זיו, תוצאה חיובית לנוגדני 'קורונה' מסוג S. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה