האם החיסון עלול ליצור תגובה חיסונית מוגברת

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

30/01/2021 | 15:58 | מאת: עדי

שלום דוקטור אני רוצה לדעת האם יש סיבה לחשוש מחיסון הקורונה? קראתי כי "נוגדנים בלתי-מנטרלים" שתרכיב החיסון יוצר, מצביעים על כך שעשויים אולי להיווצר גם "נוגדנים בלתי מנטרלים" או "נוגדנים נצמדים" הנקשרים לנגיף, אך לא מצליחים לנטרלו ולפיכך עלולים להוביל ל"הגברה התלויה בנוגדנים" (ADE), תגובה חיסונית מוגברת וחמורה יותר לנגיף, במיוחד כשהמתחסן עלול להיתקל בנגיף פראי יותר ואז תתחולל בגופו "תגובה היפר-דלקתית, סערה ציטוקינית שעלולה לגרום לנזק חמור יותר לריאות ולאיברים האחרים". וכמו כן לבעיית פוריות לנשים צעירות אי יכולת לקבע את השילייה? תשובתך תודה

שלום עדי, יש מקום לחשוש מ כ ל חיסון חדש (או תרופה חדשה), אך אינני מכיר "סערות ציטוקינים" או בעיות פוריות שתועדו עד כה כתוצאה מקבלת חיסון ה'קורונה' של 'פייזר'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה