חיסון קורונה הדבקה נוגדנים

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

29/01/2021 | 18:21 | מאת: יהלי

האם סביר יותר שמישהו מחוסן פחות מפיץ את המחלה? גם אם יכול להדביק? בגלל שיש פחות עומס ויראלי? האם יש קשר בין עוצמת התגובה של הגוף לחיסון להגנה המתפתחת? כלומר אם לא הייתה לי כל תגובה האם זה אומר שאני פחות מחוסנת? שהתפתחו לי פחות נוגדנים? תודה

שלום יהלי, 1. מבחינה פיזיו-פתולוגית, סביר שאדם מחוסן יפיץ פחות את הנגיף לסביבתו. יחד עם זאת, מבחינה התנהגותית, זה עשוי להיות הפוך. 2. אינני מכיר קשר סיבתי בין כמות תופעות הלוואי (לאחר ההתחסנות בחיסון ה'קורונה' של 'פייזר') ועוצמתן לבין יעילות החיסון. הרבה בריאות אפי

29/01/2021 | 19:16 | מאת: יהלי

תודה רבה

מנהל פורום וירוס הקורונה