העברת נוגדנים בחלב אם

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

24/01/2021 | 08:24 | מאת: לימור

שלום מניקה בת 4 חודשים ולפני קבלת המנה השניה של החיסון. אשמח לדעת האם נעשים מחקרים לבדיקה האם עוברים נוגדנים לתינוק? דבר שני, מבחינה מדעית הנוגדנים עוברים ונוצרים רק לאחר קבלת החיסון או גם חודשים לאחר מכן? חושבת לשאוב ולהביא לשאר ילדיי הקטנים לשתות את החלב ואולי יקבלו כמה נוגדנים על הדרך... תודה רבה

שלום לימור, 1. לאחר התחסנות אפשר למצוא נוגדנים (מסוג IgA) בחלב האם, והללו עשויים להעניק חסינות מסוימת - אך לא בהכרח מספקת - לתינוק/ת היונק/ת. 2. עדיין מוקדם לומר כמה זמן לאחר קבלת חיסון ה'קורונה' של 'פייזר' אפשר יהיה להמשיך ולמצוא נוגדנים כאלו בחלב בכמות סבירה. הרבה בריאות אפי

24/01/2021 | 12:47 | מאת: חלב אם

האם נבדק והוכח שהחיסון של פייזר גורם גם ליצירת נוגדני IgA המופיעים בדם ובחלב אם?

אני לא מכיר מחקר כזה

מנהל פורום וירוס הקורונה