כמה שאלות לגבי המנה השניה

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

23/01/2021 | 18:38 | מאת: אורלי

שבוע טוב, אני אמורה להתחסן במנה השניה ביום שלישי ויש לי כמה שאלות - 1.יש לי קצת צינון וכאב בסינוסים (ללא חום ושאר תופעות) האם אני יכולה להתחסן במצב כזה? 2. מניקה בת 4 חודשים, במידה ויהיו תופעות לוואי לאחר המנה השניה (חום, כאבי שרירים וכו') האם יש מניעה להניק? 3. ישנם אנשים שלא חווים תופעות גם לאחר המנה השניה- מה זה אומר על המערכת חיסונית שלהם? האם הם יפתחו יותר נוגדנים ממי שקיבל את החיסון ולא חווה תופעות לוואי? תודה רבה ושבוע טוב.

שלום אורלי, 1. 'קצת צינון וכאב בסינוסים (ללא חום ושאר תופעות)' אינן מהווים סיבה מקובלת לדחיית הזריקה השניה של החיסון. 2. לפי הנחיות משרד הבריאות, אין מניעה להניק לאחר קבלת החיסון (מן הסתם גם כאשר מופיעות תופעות לוואי קלות כמו חום נמוך וכאבי שרירים). 3. אין בהכרח קשר בין כמות תופעות הלוואי של החיסון (ו/או עוצמתן) לבין יעילות החיסון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה