היעדר תופעות לוואי לאחר חיסון שני

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

22/01/2021 | 21:37 | מאת: טל

ערב טוב, לאחר חיסון שני ללא תופעות לוואי כלל, מוטרדת מכך שהמשמעות היא שהגוף לא הגיב כראוי כי קוראת בכל מקום שהתופעות לוואי הן סימן טוב שהגוף מייצר נוגדנים לתהליך דלקתי. האם יש מקום לדאגה? מציינת שהתחסנתי כחלק מבני משפחה עובדים בבית אבות בשיטה בה מחלקים את המגשי חיסון של פייזר לכמויות קטנות יותר ומשנעים אותם על ידי מד"א, מה שהוסיף לחשש שלי וכן שמתוך 350 איש שחוסנו במנה השניה, רק אחת העלתה חום ועוד כמה בודדים פיתחו כאבי ראש. נראה לי מוזר מאוד, מה דעתך? תודה.

שלום טל, 1. העדר תופעות לוואי לאחר ההתחסנות איננו בהכרח מעיד על כך שהחיסון לא יעיל. 2. גם לי לא היו תופעות לוואי כלשהן לאחר ההתחסנות (למעט כאב מקומי באזור ההזרקה). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה