חיסון ונוגדנים למושתל ריאות

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

22/01/2021 | 13:51 | מאת: טירן

שלום ד"ר, אני מושתל ריאות מטופל בנוגדי דחיה. חיסון שני ב-11.1. בדיקה סרולוגית של מכבי מ-18.1, מותאת שאין נוגדנים. לא צויינה הכמות. רק המילה שלילי. האם יתכן שחיפשו נוגדני מחלה ולא נוגדני חיסון(spike1-2)? האם יש סיכוי שאפתח עוד נוגדנים? האם כדאי לעשות סרולוגית מאוחר יותר? האם כדאי לבקש את החיסון של מודרנה? תודה ושבת שלום.

שלום טירן, 1. אם תצרף לשאלתך את שמה של ערכת הבדיקה אוכל, אולי, לענות האם היא הייתה לנוגדני S או לנוגדני N (שאינם נוצרים בעקבות החיסון). 2. סביר שבאופן טבעי לא תפתח נוגדנים מעבר לאלו שכבר יש לך (11 יום לאחר הזריקה השניה). 3. בדיקה חוזרת לנוגדנים (בפרט אם הבדיקה הראשונה היתה לנוגדני N) היא הגיונית. 4. אין ביכולתי לענות לשאלתך על כדאיות התחסנות נוספת (בחיסון של 'מודרנה'). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה