תופעות לוואי שונות לאחר חיסונים

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

21/01/2021 | 15:31 | מאת: תמר

שלום, שאלתי תאורטית. ישנם אנשים שחווים תופעות לוואי לאחר החיסון וישנם כאלה שלא. מה הבסיס המדעי שעומד מאחורי זה? האם מי שלא פיתח תופעות לוואי יהיו לו פחות נוגדנים? תודה רבה.

שלום תמר, הבסיס המדעי הוא כנראה גנטי, ואולי קשור לחשיפה קודמת לחומרים ול'מיקרובים' שונים (כולל לכאלו שדומים לזה שכנגדו פותח החיסון), אך בעיקרו הוא לא ידוע. הרבה בריאות אפי

21/01/2021 | 18:06 | מאת: אסף

האם נעשו מחקרים בהם בדקו את הקשר בין תופעות לוואי לחיסון (חיסון לקורונה וחיסונים אחרים) לעוצמת התגובה החיסונית נגד גורם המחלה?

אולי, אך אני לא מכיר מחקרים כאלו

מנהל פורום וירוס הקורונה