תופעות לוואי קשות אחרי מנה ראשונה

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

20/01/2021 | 09:04 | מאת: אני

שלום אימי בת 66 ללא מחלות רקע חוסנה לפני כחודש במנה ראשונה נגד קורונה. שבוע לאחר החיסון החלה להרגיש חולשה מטורפת, תחושת שריפה פנימית וכאבי גפיים. יש שיפור מאז , אך התסמינים לא חלפו לחלוטין. ככל הידוע לא הייתה חולה בעבר, למרות שהייתה ליד אבי שהיה חולה עם תסמינים. 1.האם התופעות הנ"ל מוכרות כתופעות לוואי של החיסון? 2.האם ייתכן כי בדמה היו נוגדנים וזה מה שגרם לתופעות הלוואי הללו? 3.האם היית ממליץ לה לקבל מנה שנייה? תודה רבה

שלום אני, 1. אפשרי הדבר שהתופעות המתוארות בשאלתך ('חולשה מטורפת, תחושת שריפה פנימית וכאבי גפיים') הן תופעת לוואי של החיסון, אך ייתכן גם שלא. 2. אם אמנם מדובר בתופעת לוואי- אין ביכולתי לדעת את הסיבה לכך (למשל, האם הדבר נובע מכך שכבר היו בדמה נוגדנים לנגיף). 3. את ההחלטה לגבי קבלת הזריקה השניה תצטרך אמך לקבל בעצמה, כמו כולנו. הרבה בריאות אפי

20/01/2021 | 12:35 | מאת: מלי

מציעה לכם לעשות לה בדיקה סרולוגית להימצאות נוגדנים וכך תצאו מהספקות,

20/01/2021 | 13:22 | מאת: אחת.

חיסון בריבוע. סוף סוךף מישהו כותב. אני ככה כל הגוף שורף לי בחיים לא אדחוף את המנה השנייה. זה לא עובר לי. אני צעירה בריאה לא בקבוצת סיכון. בגלל שאני עובדת עם ילדים ובגלל שמישהו מהשפחה נפטר ואימי לחצה אז התחסנתי. מקללת את הרגע. אפשר לחשוב שאני בטוח אחלה בקורונה? זה דלקת . אני לא אעשה מנה שנייה. בהצלחה לאמא שלך.

20/01/2021 | 19:18 | מאת: יוסי

בדובאי אפשר לקבל את החיסון הסיני, בבריטניה את החיסון הבריטי, ברוסיה את החיסון הרוסי, כנראה שבתוך כמה שבועות יאושר חיסון אמריקאי חדש של ג'ונסון אנד ג'ונסון. כנראה שיש גם עדיין מקומות פתוחים למי שרוצה לקבל את החיסון בישראל במסגרת הניסוי הקליני.

מנהל פורום וירוס הקורונה