כמות נוגדנים בבדיקה סרולוגית

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

19/01/2021 | 23:56 | מאת: נתן

שלום, בבדיקה סרולוגית בשיבא לפני 3 חודשים תוצאה חיובת 1.83 S/CO בבדיקה השבוע תוצאה חיובית 1.31 S/CO כאשר ערך ייחוס 0-0.8 לא הייתי חולה, כנראה נחשפתי והייתי אסימפטומטי מתישהו בעבר אמשח לקבל מענה על 3 שאלות: 1. האם זה נחשב מספיק נוגדנים להגנה מהדבקה ? 2. איך זה ביחס לרמת נוגדנים אחרי חיסון ? 3. מבדיקות סרולוגית בחלק מהמעבדות תוצאות ב total של X ל AU/mL אשמח להסבר מה זה ה S/CO ואיך משווים אותו לתצאה כמותית. תודה רבה רבה !

שלום נתן, 1. כמות הנוגדנים כנגד ה'קורונה' שנמצאה בדמך כנראה מספיקה להגנה מפני תחלואה חוזרת בנגיף בזמן הקרוב. 2. אין בידי נתונים רשמיים על כמויות נוגדנים אחרי התחסנות בארץ, אך לפי הדיווחים בתקשורת אצל חלק מהנבדקים היו כמויות נוגדנים גדולות יותר לעומת אנשים שחלו באופן טבעי בנגיף. 3. S/CO הוא ביטוי ליחס מעבדתי בין signal to cut-off ratio. הרבה בריאות אפי

01/02/2021 | 20:16 | מאת: נתן

אחרי שבוע ביצעתי בדיקה נוספת באסף הרופא ששם עושים בדיקה עם מכשיר אחר ויצאה שלילי...! מה זה אומר ? תוך שבוע מתוציא חיובית בשיבא ולתוצאה שלילית באסף הרופא ...או שבדיקה פחות רגישה באסף הרופא ?

מנהל פורום וירוס הקורונה