השפעת תרופות על החיסון

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

18/01/2021 | 18:52 | מאת: טל

שלום ד"ר, האם נטילת אנטיביוטיקה מסוג רפאפן יכולה להשפיע על יעילות החיסון? (כבר לא חולה, אבל יש עוד כמה ימים לנטילת התרופה והחיסון ביניהם) האם ישנם דברים אחרים שיכולים להשפיע? מזונות מסוימים? באחת הקבוצות רצה שמועה על כך שאלכוהול יכול להפחית מהיעילות... האם זה כך? אם כן מדוע לא מעדכנים הנחיות לציבור? תודה.

18/01/2021 | 18:58 | מאת: ננה

אכלתי כמות אדירה של ווסאבי שעשוי מחזרת, שאני מבינה שיש לה תכונות של אנטיביוטיקה "טבעית" האם זה יכול לפגום ביעילות החיסון?

שלום טל, אין זה סביר ש'רפאפן' או כמות סבירה של אלכוהול ישפיעו באופן משמעותי על יעלות חיסון ה'קורונה' של 'פייזר'. הרבה בריאות אפי

18/01/2021 | 19:26 | מאת: טל

תודה רבה מה עם מאכלים מסוימים?

18/01/2021 | 19:42 | מאת: טל

ספציפית ווסאבי וחזרת

כנ"ל

מנהל פורום וירוס הקורונה