דחיית החיסון השני של הקורונה

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

17/01/2021 | 20:18 | מאת: אמיר

ההורים שלי בני 77 ו 83 קיבלו בתאריך 30/12 את החיסון הראשון לקורונה ואמורים לקבל את המנה השניה ב 19/1 . הם חוששים מתופעות הלוואי של המנה השניה ומבקשים לדחות אותה בשבוע בכדי לראות כיצד זה משפיע על אנשים. האם ישנה אפשרות לדחות את החיסון בשבוע ולקבל את אותה יעילות? כמה זמן אפשר לדחות את המנה השניה? קראתי עד 6 שבועות אחרי הראשונה. אמא בת 77 חולת לחץ דם ואוסטאפורוזיס. אבא בן 83 חולה סכרת ולחץ דם.

שלום אמיר, 1. מבחינה רפואית, זה כנראה אפשרי. 2. מבחינה בירוקראטית, משרד הבריאות קבע את ה- Cutoff (לשמירת המנה השנייה של חיסון ה'קורונה' עבור מי שקיבל מנה ראשונה) ליום ה- 35 לאחר קבלת הזריקה הראשונה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה