שאלות כלליות לגבי נושא מסויים

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

13/01/2021 | 16:40 | מאת: אבישי

שלום וברכה, יש לי כמה שאלות לגבי מחלים ללא סיפטומים 7 חודשים לאחר החלמה ללא נוגדנים בבדיקה סרולוגית. 1. האם יש מניעה להתחסן מבחינה ביולוגית? יכול להיות מסוכן? 2. מה המשמעות של זכרון חיסוני? הבנתי שיכול להיות שאין נוגדנים אבל ישנו זכרון חיסוני 3. האם אדם ללא נוגדנים יכול להידבק? 4.יכול להדביק אחרים? 5. משרד הבריאות שיחרר את ביתי שהחלימה לפני 7 חודשים מבידוד לאחר שנחשפה לחולה (כי מחלימים פטורים מבידוד), אך מה קורה במידה ואין לה גם נוגדנים? תודה רבה.

שלום אבישי, 1. מבחינה ביולוגית, אין מניעה מאדם שחלה בקורונה והחלים גם להתחסן כנגד המחלה. 2. אפשר לראות בזיכרון חיסוני כיכולת של הגוף ליצר נוגדנים במהירות (שעות עד ימים) בתגובה לחשיפה לאנטיגן מוכר, לעומת האיטיות היחסית (ימים עד שבועות) שבו הוא מייצר נוגדנים אלו בתגובה לאנטיגן לא מוכר. 3. אדם יכול להדביק רק עם הנגיף נמצא בגופו (ואין זה משנה אם הוא חלה בו בעבר ונדבק שוב, או מדובר במחלתו הראשונית). 4. לא יודע. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה