מניקה שמודאגת מהחיסון

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

04/01/2021 | 08:02 | מאת: ענבל

שלום, הבנתי שהחיסון מבוסס על mrna, ושהוא יוצא מהגוף לאחר כמה ימים והגוף מתחיל לפתח נוגדנים. יש לי כמה שאלות - 1. תוך כמה ימים אפשר להניח שהחומר הפעיל יצא מהגוף? 2. אני לא רוצה להניק (בת 3 חודשים) בזמן שהחומר בגוף כדי שלא אסכן את התינוקת - לאחר כמה ימים אפשר לחזור להניק? 3. האם החומר עובר בחלב אם? 4. מתי להערכתך יסיימו את הניסוי שנעשה על מניקות? 5. אני יודעת שמשרד הבריאות מאשר על סמך ההיגיון שניתן להתחסן.

שלום ענבל, אינני יודע מתי בדיוק כל מרכיבי החיסון נעלמים מהגוף ואיזה מהם עובר בחלב אם, אך הקולג' האמריקאי למיילדות ולגניקולוגיה ומשרד הבריאות הישראלי מאשרים את השימוש (בחיסון ה'קורונה' של 'פייזר') לנשים הרות, ואינם ממליצים על הפסקת ההנקה סמוך להתחסנות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה