האם החיסון עלול להחמיר סרטן לטנטי?

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

02/01/2021 | 13:58 | מאת: עמוס

שלום למומחים, לאשתי, בת למעלה מ-80, היה סרטן שד לפני שנים והיא גם עברה כריתה חלקית. מאז הכל רגוע, אבל אנחנו חוששים מהתעוררות סרטן לטנטי. השאלה היא בדיעבד, כי היא קבלה את זריקת החיסון הראשונה לפני שבוע. מה ידוע לכם? בתודה ובברכה, עמוס

02/01/2021 | 15:12 | מאת: ליאל

צריך להבין שחיסון הוא בד"כ וקטור שמכניסים לגוף ומפעיל את מערכת החיסון. הוקטור יכול להיות נגיף מומות. או מוחלש אבל אכן לאנשים עם מחלות רקע או מדוכרי חיסון זה קצת מסוכן ביחוד אם זה פתוגן אלים. יש עוד אופציות למתן חיסון. האחת לקחת סתם וירוס לא אלים לאדם ולהחדיר לתוכו את האנטיגן מהוירוס האלים וכך מערכת חיסון פועלת נגד ויוצרת נוגדנים וגם תאי זיכרון. שיטה זו כרוכה בלגדל וירוסים ולוקחת זמן יש גם אנשים שאלרגים לביצים בהם מגדלים את הוירוס, חיסון כזה הוא השפעת.וגם החיסון שישראל מפתחת. יש עוד שיטות לחסן: האחת לקחת את האטיגן של הוירוס כשהוא כבר חלבון ולהזריק לתאים. ואפשרות ארונה שזה חיסוני רנ"א. זה לקחת אנטיגן של וירוס בתוך בועית= ליפוזום. הבועית עוברת איחוי עם התא, ואז רנ"א מתורגם לחלבון על התא. בדיוק כמו שוירוס חודר לתא ומשאיר את האטניגן שלו על המעטפת. ואז מערכת חיסון תוקפת. כפי ששמת לב אין קשר בין זה לבין סרטן. סרטן זה תא שלא התמיין עד הסוף ונוצרו צבר תאים כאלו. מערכת החיסון לא משמידה אותו כי זה עצמי ולא זר. והוא גדל לפעמים שולח גרורות וזקוק לכלי דם. בקיצור חיסון לא גורם לסרטן ולא מעורר סרטן.

02/01/2021 | 17:42 | מאת: יעל

מערכת החיסון בהחלט יכולה להשמיד תאים סרטניים. האם חיסוני RNA גורמים לסרטן? עוד 10-30 שנה נדע....

שלום עמוס, אינני מכיר הוכחות לכך שחיסון ה'קורונה' של 'פייזר' מחמיר סרטן לטנטי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה