מזרק המשמש לחיסון קורונה

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

29/12/2020 | 23:49 | מאת: שירי

התחסנתי בבית אבות על ידי מד"א, הפראמדיקית (לא אחות) לקחה מזרק שהיה על השולחן, הכניסה לתוכו את הבקבוקון של החיסון והזריקה. אני חוששת שהמזרק היה משומש כי לא ראיתי שהיא פתחה אריזה חדשה, מרוב הלחץ לא שאלתי. האם ייתכן שבטעות היא השתמשה במזרק שכבר ייבנה בו פעם נוספת? האם זה אפשרי טכנית או שיש פטנט למזרק החיסונים כך שלא יהיה ניתן להשתמש בו שוב? כמה סביר שזה קרה? ואילו בדיקות אפשר וצריך לעשות? בחרדה נוראית. תודה.

שלום שירי, אפשרי שזה קרה, אך הדבר לא נראה לי סביר. הרבה בריאות אפי

30/12/2020 | 10:07 | מאת: שירי

תודה רבה על תגובתך. אז לא היית עושה בדיקות כלשהן? אפשר להמשיך הלאה בחיי? לא ישנתי כל הלילה מהחרדה.

שלום שירי, ממש לא הייתי טורח לעשות בדיקות כלשהן בעקבות האירוע הזה, ופשוט חוזר לשגרת חיי. הרבה בריאות אפי

30/12/2020 | 11:55 | מאת: שירי

תודה רבה לך ד"ר.

03/01/2021 | 17:20 | מאת: רונית

ענית שלא נראה לך סביר שהשתמשה פעם נוספת באותו חיסון ואם בכל זאת זה קרה מה קורה במצב כזה? מה הסכנה?

03/01/2021 | 17:20 | מאת: רונית

תיקון אותו מזרק

שלום רונית, זה תלוי איזה שימוש נעשה לפני כן במזרק המשומש ובמחט שחוברה אליו: אם השתמשו בהם להזרקה לתוך גופו של מתחסן קודם, אז יכולים לעבור בהם נגיפים כגון HIV, HBV, ו- HCV. הרבה בריאות אפי

05/01/2021 | 11:04 | מאת: שירי

עכשיו ממש ממש הלחצתם אותי. לבקש לעשות את הבדיקות הנל?

מנהל פורום וירוס הקורונה