הסבר לפעולת mrna בהנקה

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

29/12/2020 | 11:50 | מאת: הודיה

שלום, אני מניקה תינוקת בת 3 חודשים. שאלתי גם את רופאת המשפחה וגם את רופאת הילדים האם אני יכולה להתחסן ושתיהן אמרו לי לפנות לזיהומולוג לברר. אשמח לדעתך לגבי החיסון בהנקה. 1. האם יש צורך להפסיק להניק לכמה ימים? 2.האם הנוגדנים בחלב אם? 3.למה לשפעת ממליצים להתחסן בהנקה על מנת להעביר נוגדנים ובמקרה הזה לא? 4. האם החומר הפעיל יוצא מהגוף לאחר 4 ימים ואז ניתן להניק חופשי? 5. אני יודעת שמשרד הבריאות מאשר להתחסן, אני יודעת שהחיסון לא נוסה על מניקות - על סמך מה אישרו את זה? תודה.

שלום הודיה, להלן תשובותיי לשאלותייך לעיל: 1. אינני מכיר המלצה לעשות זאת (בארה"ב או בישראל). 2. כנראה. 3. מן הסתם כי עדיין אין הוכחה לכך שהתחסנות נגד 'קורונה' (של האם המניקה) מעניקה חסינות מפני הדבקה/תחלואה לתינוק היונק. 4. ראי תשובה מס' 1. 5. ההמלצה של ACOG ושל משרד הבריאות הישראלי ניתנה ע"ס ההגיון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה