מחלימים ללא נוגדנים

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

27/12/2020 | 17:48 | מאת: תמר

שלום, האם מחלימים (ללא סיפמטומים) אשר עשו בדיקה סרולוגית ולא נמצאו נוגדנים- יכולים לחלות שוב או שיש זיכרון חיסוני? בנוסף, האם לאחר החיסון יהיו להם נוגדנים?

27/12/2020 | 17:58 | מאת: יעל

לכולם אחרי מחלה יש זיכרון חיסוני. נוגדנים תמיד נעלמים אחרי מחלה . פשוט כדי לזהות אם חלית בודקים נוגדנים ולא את תאי B , השבט שייצר את אותם נוגדנים בגין הנגיף, אבל אחרי כמה זמן יכול להיות שלא תראי נוגדנים אבל אין זה אומר שלא חלית או שאין זיכרון.. כן גם אחרי חיסון שני יהיה וגם אחרי חיסון ראשון ובסוף זה גם יעלם..

שלום תמר, 1. נראה שמחלימים מ'קורונה' - עם או בלי נוגדנים - יכולים לחלות שוב בנגיף. 2. אחרי התחסנות אמורים להופיע נוגדנים בדמו של המתחסן. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה