נוגדנים לאחר חיסון קורונה

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

25/12/2020 | 11:53 | מאת: יעל

שלום 1. אדם שלא חלה בקורונה ואין לו נוגדנים, האם לאחר החיסון אמור להיות לו נוגדנים? 2. האם אלו אותם נוגדנים כמו שיש לאדם שחלה בקורונה? 3. אם אדם שמתחסן לקורונה ויעשה בדיקה סרולוגית יזהו אצלו את הנוגדנים כמו אצל אלו שהיה להם קורונה? א"כ, תוך כמה זמן מהחיסון (הראשון, השני) יהיה אפשר לראות את זה בבדיקה סרולוגית? 4. האם ידוע אם הנוגדנים של מחלימי קורונה ושל מחוסנים מחזיקים לאותו טווח זמן או שיש הבדלים? 5. כשאומרים שיש הצלחה של 95 אחוז לחיסון, הכוונה להגנה של 95 אחוז או שיש כאלו שאצלם בכלל לא נוצרים נוגדנים? תודה

שלום יעל, 1. הנוגדנים שנוצרים לאחר קבלת חיסון נגד 'קורונה' הם רק חלק מהנוגדנים שנוצרים לאחר הזיהום בנגיף עצמו. 2. סביר שאדם שנדבק בעבר ב'קורונה' ולא פיתח נוגדנים, יפתח נוגדנים לאחר קבלת החיסון. 3. סביר שבבדיקה סרולוגית שתתבצע כשבוע-שבועיים לאחר ההתחסנות כבר יתגלו נוגדנים. 4. עדיין לא ידוע כמה זמן יחזיקו נוגדנים אלו מעמד מעל ל'סף הגילוי' המקובל בבדיקות המעבדה. 5. כשהחברות ('פייזר' ו'מודרנה') דיברו על הצלחה של כ- 95%, הם התכוונו להצלחה קלינית (במניעת תחלואה) ולא מעבדתית. הרבה בריאות אפי

25/12/2020 | 18:38 | מאת: יורם

מה הכוונה דר שהנוגדנים שנוצרים מהחיסון הם רק חלק מאלה שנוצרים בזמן תחלואה ? האם יתכן שבדיקה סרולוגית מסוג זן שיש בארץ תצא שלילית לאחר קבלת החיסון של פייזר?

שלום יורם, במהלך תחלואה נוצרים נוגדנים נגד מרכיבים שונים של הנגיף. אחרי התחסנות נוצרים נוגדנים רק נגד אותו מרכיב של הנגיף שנכלל בחיסון. הרבה בריאות אפי

25/12/2020 | 20:25 | מאת: יורם

אז השאלה אם אבצע בדיקה סרולוגית מאלו שמוצעות בארץ למשל באסף הרופא או הדסה אני אמור לקבל תוצאה חיובית? ואם חלילה לא האם זה אומר שהחיסון לא עבד עלי?

שלום יורם, אדם שהתחסן כהלכה אמור לקבל תוצאה חיובית בבדיקה סרולוגית ייעודית של 'קורונה'. הרבה בריאות אפי

26/12/2020 | 10:33 | מאת: קובי

אז אם מישהו יצא שלילי בסרולודיה לאחר החיסון הוא יוכל לטעון שקיבל לא טוב את החיסון ולקבל מנה נוספת?

שלום קובי, את השאלה הזו יש להפנות ישירות לדוברות של משרד הבריאות. הרבה בריאות אפי

27/12/2020 | 01:15 | מאת: יעל

שלום ראשית תודה על המענה 1. מדוע הנוגדנים שנוצרים לאחר החיסון הם רק חלק מהנוגדנים שנוצרים לאחר הדבקה בנגיף עצמו? והאם המשמעות של זה שמי שהיה לו את הקורונה מחוסן יותר טוב מאלו שרק קיבלו חיסון? והאם יש לזה משמעות מעשית? 2. האם הבדיקות הסרולוגיות שעושים כיום בקופ"ח ובבתי חולים יראו את הנוגדנים שנוצרו מהחיסון בדיוק כמו שמראים נוגדנים של מחלימי קורונה? 3. עדיין לא ידוע כמה זמן החיסון יהיה יעיל, מצד שני גם לא ידוע כמה זמן הנוגדנים מחזיקים אצל מחלימי קורונה, יש יסוד מדעי או הסתברותי להניח שיש עדיפות למי מהם לטווח הארוך? 4. הצלחה של 95% במניעת תחלואה לא קשורה ישירות בקיום נוגדנים? תודה

שלום יעל, 1. לנגיף שלם יש הרבה חלבונים זרים, ולכן הגוף עשוי ליצור נוגדנים שונים כנגד חלק מהם. בחיסון יש חלבון אחד כזה שנגדו הגוף אמור ליצור נוגדנים. דוגמא טובה לכך היא הנוגדנים המגוונים שנוצרים במהלך תחלואה ב- HBV לעומת הנוגדן היחיד שנוצר לאחר ההתחסנות כנגדו. 2. אינני מכיר את השפעת ההתחסנות בחיסון של 'פייזר' על הבדיקות הסרולוגיות ל'קורונה' שמבוצעות כיום בארץ. 3. ברוב המחלות הנגיפיות תחלואה בנגיף גורמת לתגובה חיסונית טובה יותר מאשר התחסנות כנגדו. ימים/חודשים/שנים יגידו האם הדבר נכון גם לגבי ה'קורונה'. 4. ההצלחה (המדווחת) של 95% (של החיסון כנגד ה'קורונה') מבוססת מן הסתם גם על יצירת נוגדנים וגם על תגובה של תאים אחרים במערכת החיסון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה