החלמה מקורונה וחיסון בקרוב

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

24/12/2020 | 19:23 | מאת: כרמל

שלום, בעלי היה חיובי ללא סיפמטומים לפני חצי שנה. לא ביצעו בדיקה סרולוגית אז לא ידוע אם יש נוגדנים ואם כן מה כמותם. במידה ויציעו לו להתחסן (הוא מורה) האם מותר להתחסן? לא יכול להיות מצב שיש יותר מדי נוגדנים בגוף? האם למחלימים מותר מבחינה פיזיולוגית להתחסן? והאם המוטציות החדשות עמידות לחיסון? שאלה נוספת, האם מותר להתחסן בהנקה (מניקה בת שלושה חודשים). תודה רבה.

שלום כרמל, 1. לאדם שנדבק ב'קורונה' בעבר מותר להתחסן כנגד מחלה זו. אינני מכיר בעיות מיוחדות שנגרמו לאנשים כאלו (לעומת מתחסנים שלא נדבקו ב'קורונה' בעברם). 2. עדיין לא ידוע האם המוטציה החדשה עמידה לחיסון הקיים. 3. משרד הבריאות מתיר גם לנשים מניקות להתחסן. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה