חיסון קורונה למדוכאי חיסון קרוהן

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

21/12/2020 | 06:35 | מאת: דורית

בסד בוקר טוב בת 42. חולת קרוהן כ20 שנה, אחרי כריתה מלאה מעי גס ומקבלת אימורן 100 מג וויטמינים. לפני 20 שנה קיבלתי ציקלוספרין ופיתחתי פריחה וכן רגישה לרפפן. האם חולים מדוכאי חיסון, מחלה אוטואימונית יכולים לקבל את חיסון הקורונה ? תודה יום טוב

שלום דורית, כן (ברוח הנחיות הביניים (בתדריך החיסונים של משרד הבריאות) בנוגע לחיסון של 'פייזר' נגד ה'קורונה' מדצמבר 2020 שאותן ניתן לקרוא ב- https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/epidemiology/td/docs/365_Corona.pdf). הרבה בריאות אפי

24/12/2020 | 05:18 | מאת: דורית

בסד בוקר טוב בהמשך לשאלתי מאיר ואני שומעת על מיני דעות בנושא לחולי ibd שמקבלים אימורן , דבר שמגביר בי פחד האם מי שנוטל אימורן יכול להתחסן ? האם מי שהיה לו אריתומה נודוזום וכפי שציינתי , רגישות לציקלוספרין ורפפן יכולים להתחסן .? מה ההבדל בין חיסון של פייזר ומודרנה.? המון תודה רבה.

שלום דורית, לפי הנחיות משרד הבריאות, אין מניעה לאנשים שסבלו מ'אריתמה נודוזום', שיש להם רגישות ל'ציקלוספרין' ו'רפפן' ו/או שנוטלים 'אימורן' להתחסן כנגד הקורונה. ראי- https://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/epidemiology/td/docs/365_Corona.pdf הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה