הבנה לגבי המצב בארץ ובאירופה

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

09/08/2020 | 02:04 | מאת: תמיר

האם לאור הכרזת פרופ גמסו, שישראל המתב בישרטל הוא הגרוע ביותר בעולם. יחס בין נדבקים לאוכלוסיה. האם מעשית זה אומר שהסיכוי להדבק בארץ הוא הגבוה בעולם? סטטיסטית. כלומר יותר מלונדון, ויותר מכל מדינה אירופאית, למשל יוון. כי מפרסמים שביוון התגלו מקרים חדשים מספר הנדבקים עלה מ10 ל50. זה בגלל מספר הבדיקות הקטן, כלומר המצב שם חמור מהפרסומים?

שלום תמיר, סיכויי ההדבקות ב'קורונה' לא תלויים רק בכמות הנדבקים המדווחים אלא גם בכמות הנדבקים הלא מדווחים, במיקום הימצאם (בבידוד או לא) ובמידת הציות שלהם להנחיות (כגון הקפדה על ריחוק חברתי ועטיית מסכת פה-אף כהלכה). לכן, אין ביכולתי לדעת, רק על סמך הצהרתו של פר' גמזו, האם "הסיכוי להידבק בארץ הוא הגבוה בעולם". הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה