התחלת תהליך גמילה לפעוט

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

07/09/2020 | 02:07 | מאת: טלי

פעוט בן שנה ועשרה חודשים. אני רוצה להתחיל לעשות גמילה מחיתולים. בהתחלה הוא סירב לשבת על הסיר, כעת מתיישב רק אחרי שעשה קקי בטיטול... כל הנסיונות שלי להסביר לו שעליו לשבת לפני שעושה קקי - לא עוזרים.הוא קודם כל עושה ואחר כך מתיישב...וגם זה לכמה שניות ואז קם והולך... ככה זה גם לגבי פיפי... זה מתסכל אותי...אני רוצה שכבר יתחיל להיגמל וזה לא הולך... מה לעשות ?

הי טלי, נראה כי בנך מתחיל להראות סימנים של בשלות לקראת גמילה, ואת קצת מיואשת כי חסר לך ידע לגבי התהליך. מניסיון של שנים רבות בליווי תהליכי גמילה, הגישה הרווחת היא שכאשר ילד בשל לגמילה, תהליך הגמילה יהיה קל, מהיר ופשוט יחסית. לכן כדאי לבדוק אם בנך בשל לגמילה. ישנם סימני בשלות רבים. אחד מהם הוא כשהילד מודיע שיש לו פיפי או קקי אחרי שהוא עשה. זה מעיד על כך שהוא מתחיל להכיר את איתותי הגוף שלו ואת תחושת אי הנוחות כאשר החיתול רטוב ומלא. בהמשך התהליך הוא יודיע תוך כדי שהוא עושה, ועם הזמן – הוא יודיע לפני עשיית הצרכים ויספיק להגיע בזמן לשירותים. הסברים חוזרים ונשנים אינם עוזרים, הם יוצרים לחץ, ולחץ הוא גורם מעכב בתהליכי צמיחה והתפתחות. גמילה היא תהליך התפתחותי כמו ישיבה, הליכה או דיבור. אנחנו לא מסבירים לילד לגבי הליכה אלא מאפשרים לו להתאמן עד שיצליח, ומעודדים אותו. ההכרזה על הפיפי והקקי אחרי שהוא עשה הינה חלק מתהליך הלמידה שלו. חשוב מאוד לעודד אותו בהבנה ובלי לחץ וכעס. ישנם סימני בשלות נוספים, ואם חלק מהם קיימים אצל בנך יש סיכוי שהוא בשל לגמילה. במצב זה כדאי לעשות איתו תהליך טרום גמילה וכאשר נראה לכם שהוא מוכן אפשר להוריד את החיתול. את מוזמנת לשלוח לי הודעה לווטסאפ ואשלח לך את המדריך לגמילה מחיתולים שם תוכלי לקרוא על סימני בשלות, תהליך טרום גמילה ועוד – https://bit.ly/2zVIcSf בהצלחה, איילת אפשטיין – יועצת משפחתית ומנחת הורים, יועצת גמילה ויועצת שינה ליעוץ אישי ניתן לפנות - 052-8575311

מנהל פורום גמילה מחיתולים