גמילה בחופש אוגוסט לפעוט צעיר וקטן

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

03/08/2020 | 21:29 | מאת: תמר

שלום, הבן שלי בן שנה ו11 חודשים, כבר כמה חודשים שהוא מודיע על עשיית צרכים קקי/פפי ואז באמת עושה אותם. אנחנו לקראת החופש וחשבתי אולי להתחיל גמילה, 2 שאלות בבקשה- 1. החשיבה לעשות דווקא עכשיו באוגוסט כי זה קיץ ואנחנו ההורים איתו בבית, מצד שני יש את תחילת שנה הבאה אולי יהיה לו קשה הימים של ההסתגלות לגן והגמילה ביחד לא יהיה טוב...? שאלתי את הגננת העתידית והיא לא הביעה התנגדות לתחילת שנה, היא רק מסתייגת מזה שהוא עוד קטן וצעיר. 2. האם אפשר להתחיל איתו תהליך של עשיית צרכים באסלה כשמודיע שיש לו, ועדיין שיהיה לו חיתול ולא תחתונים? האם יש חשיבות ל"מכה אחת" להתחיל ישר גמילה עם תחתונים? (אני מבינה שצריך שהוא ירגיש את הפספוסים שלו...) הייתי רוצה שזה יהיה תהליך קליל ולא מחייב. אם לא יזרום בכיף אז נמתין עם הגמילה.. תודה מראש!

שלום תמר, נראה שאתם מזהים סימני בשלות אצל הבן שלכם ורוצים לעזור לו להמשיך תהליך טבעי שנראה שהוא כבר במהלכו. ילד שמודיע שיש לו פיפי, מתאפק, ואז עושה – זה בהחלט אחד מסימני הבשלות. כאשר הילד בתהליך אז מומלץ לעזור לו להמשיך ולתמוך בו, כמו שכאשר הילד מתחיל ללכת אנחנו לא נעצור אותו אלא נעודד אותו להמשיך ללכת ולהתפתח בקצב שלו. חופשת הקיץ היא זמן מצוין לעשות זאת – כשאתם ביחד בבית, בחופש, בלי לחץ. לגבי הגיל – הוא אומנם צעיר אבל יש הרבה ילדים שבשלים ונגמלים בגיל שנתיים. זה מאוד אישי. רוב הילדים נגמלים בין גיל 2-3. אפשר להתחיל תהליך הדרגתי, בו (לתקופה מסוימת) תורידו לו את החיתול לכמה שעות ביום. זהו תהליך טרום גמילה בו תאפשרו לו להתאמן, ולעצמכם לנשום לתוך התהליך.... בהמשך, אם תראו שהוא בעניין, תורידו לו את החיתול לגמרי. קחו בחשבון שזה תהליך למידה שבו האמונה שלכם ביכולת שלו, האמונה שלכם שהוא יצליח היא מאוד חשובה ותורמת להצלחה. את מוזמנת לשלוח לי הודעה לווטסאפ ואשלח לך את המדריך לגמילה מחיתולים שכתבתי - https://bit.ly/2zVIcSf בהצלחה, איילת אפשטיין – יועצת משפחתית ומנחת הורים. יועצת גמילה ויועצת שינה.

מנהל פורום גמילה מחיתולים