קשיים בתחילת גמילה אחרי שבועיים

דיון מתוך פורום  גמילה מחיתולים

19/06/2020 | 08:01 | מאת: משה

הילד שלנו בן שנתיים ו8 חודשים. התחלנו לגמול אותו לפני כשבועיים עד עכשיו הוא לא עושה בשירותים רק פעמיים שהושבנו אותו הוא עשה במקרה קקי אבל פיפי עד עכשיו הוא לא עשה הוא רק מפספס וגן במעון אותו דבר. הדבר היחיד שהוא עושה הוא אומר אבל זה כבר מאוחר האם זה נורמלי? או שצריך לחזור אחורה ??

שלום רב משה, ראשית כל בהצלחה בתהליך הגמילה. גיל 2.8 הוא בדרך גיל שבו הילדים בשלים ומוכנים לגמילה ולמרות שחלפו שבועיים לא קלים הייתי מציעה לכם לתת לו עוד קצת זמן ללמידה. אגב, איך החלטתם שזה הזמן הנכון? האם התייעצתם עם הגננת לגבי התחלת הגמילה? האם היא הסכימה איתכם שהוא מוכן ובשל? מה היא חושבת עכשיו לאחר שבועיים של ניסיון? גננות רבות מנוסות מאוד בגמילה כי הן מסייעות להרבה ילדים מדי שנה. אני רוצה לעודד אתכם שלכל ילד יש קצב למידה משלו ויש סיכוי שהבן שלכם נמצא בתהליך למידה. התופעה שילדים אומרים שיש להם פיפי אחרי שהם כבר עשו, היא תופעה מוכרת, והיא מעידה על כך שהם מפתחים מודעות לצרכים שלהם. בהתחלה הם אומרים אחרי שהם עשו, בהמשך הם אומרים תוך כדי שהם עושים, ובשלב הבא הם אומרים לפני שהם עושים ומספיקים להגיע לשירותים ולעשות שם. זה מעודד שהוא אומר. זה מעיד על כך שיש סיכוי שהוא בדרך... אני מציעה לתת לו עוד קצת זמן להתנסות. חשוב שתעבירו לו מסר מחזק, שאתם סומכים עליו, שכאשר לומדים משהו חדש זה לוקח זמן עד שמצליחים. חשוב שאתם תהיו מעודדים ולא מיואשים כדי שגם הוא ירגיש כך, כדי שיהיה לו אומץ ורצון להמשיך עד שיצליח.. מומלץ לעודד אותו על הצלחות, לא להלחיץ אותו כי לחץ מעכב תהליכים של צמיחה והתפתחות. חשוב לסמוך עליו שלאט לאט ילמד את איתותי הגוף וילך לשירותים בזמן. מה דעתך? להתראות ובהצלחה, איילת אפשטיין - יעוץ משפחתי והדרכת הורים. 052-8575311 קישור לווטסאפ - https://bit.ly/2zVIcSf

מנהל פורום גמילה מחיתולים