עזרה בבקשה .

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

03/04/2024 | 18:10 | מאת: יוסי

לפני 4 חודשים ביצעתי ניתוח בקע לפ׳ דו״צ ואחרי 3 שבועות התחילו לי כאבים באשכים.Us אשכים פעמיים תקיןהופניתי לus מפשעות ונמצא :״במפשעה מימין הודגם בקע מכיל שומן עם פתח 0.9 ס״מ״האם סביר שזה הסיבה לכאב ? האם אני אזדקק לניתוח נוסףאו שניתן לחיות עם זה ? ואיך יכול להיות שאחרי ניתוח יש שוב בקע ?

רגישות באשכים שכיחה לאחר ניתוח לפרוסקופי, ויכולה להמשך עד חודש מהניתוח, חולפת לבד ואין לה משמעות רפואית. לגבי תוצאת בדיקת ה- us האומרות שיש בקע, לעיתים קרובות קיים פד שומני בתעלת המפשעה שנשאר לאחר התיקון ומפוענח כבקע בבדיקת ה-us. לעיתים רחוקות הפד הזה, כתלות בגודלו, יכול מעט להציק כמו שבקע מציק ואז יש צורך לכרות אותו, אבל זה לא שכיח. מטעם זה, אני אישית , נוהג בכל ניתוח לפרוסקופי לתיקון בקע במפשעה להסיר את הפד השומני , נוסף על תיקון הבקע.

16/04/2024 | 11:20 | מאת: יוסי

אז מה יכולה להיות הסיבה לכאב באשכים כבר 4 וחצי חודשים? תודה.

מנהל פורום ניתוחי בקע