מה האופציות במצב כזה לאחר ניתוח?

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

26/03/2024 | 16:25 | מאת: ללא

שלום רב ד"ר, לפני מספר חודשים נפצעתי בתנועה בה הרגל שלי נמשכה לאחור עם משקל שהיה מחובר לקרסול, עם הרגשת "קרע" באזור (מעט מעל וימין לעצם הפיוביס). בUS בזמנו נמצא בקע מפשעתי דו"צ, ולמרות שלדעתי היה מדובר בכלל פציעה שרירית או גידית עברתי ניתוח לתיקון לפי המלצת הרופאים. חודשיים אחרי, אני עדיין עם אותם כאבים שהיו לי לפני הניתוח, מעט מעל וימין לעצם הפיוביס בתחתית המפשעה. בUS נשלל בקע חוזר. הכאב רק בצד אחד שבו נפצעתי והצד השני שגם עבר ניתוח תיקון ללא שום כאב. הכאב חזק ולא מאפשר לי לחזור לפעילות ספורטיבית ואפילו לא להליכות קצרות (לא מאוד כואב תו"כ, אבל מספר שעות לאחר מכן הכאב מאוד מתגבר). אצל בירור עם אורתופד הוא אמר שבכל מקרה אם זה קרע באזור דופן הבטן התחתונה - זה תחום טיפול של כירוג, אבל מבחינת כירוג ביצעתי את הניתוח למקום. ניסיתי גם פיזיותרפיה שלא עוזרת (הכאב "מתעורר" ומתגבר מכל פעילות מינורית) רציתי לשאול אם הנחת רשת (בTEP) מיועדת לתת מענה גם לפציעות שריריות של דופן הבטן? ואולי אני פשוט צריך לתת לזה עוד זמן? ובמקרה כמו שלי מה האופציות העומדות לראשותי, לאילו בדיקות או טיפולים עליי לכוון? אני נורא סובל ומתוסכל בלי שום פיתרון או דרך טיפול באופק. הייתי ספורטאי פעיל 7 ימים בשבוע והחיים שלי אומללים מאז הפציעה תודה רבה

נראה שהכאב באזור מפשעה ימין מלכתחילה לא נבע מקיום הבקע בצד זה ואני מניח שהכירורג הסביר לך כי הניתוח לתיקון הבקע לא היה צפוי לעזור לכאב אבל בהחלט יתקן את הבקעים. הייתי ממליץ לבצע MRI אגן על מנת לברר האם הבעיה קשורה לקרע שריר, דלקת גיד או קרע של הרצועה ובהתאם לכוון הטיפול.

מנהל פורום ניתוחי בקע