נפיחות אחרי ניתוח בקע

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

17/12/2023 | 19:06 | מאת: אופיר

שלום עברתי לפני כשבועיים וחצי ניתוח לפרוסקופי דו צדדי . במפשעה בצד אחד הנפיחות ירדה והמפשעה שטוחה. בצד השני יש עדיין נפיחות ואם אני משתעל קלות ומניח את היד על המפשעה אז אני כאילו מרגיש את המעי זז קדימה אחורה , האם זה תקין ?ואם תקין אז תוך כמה זמן זה צפוי לעבור עד שלא ארגיש את התזוזה ,תודה

התופעה שאתה מתאר לא תקינה, הכוונה אם ישנה נפיחות שבזמן שיעול תחושה שמשהו זז, יוצא וחוזר- זה לא תקין. מאידך, אם ישנה נפיחות שאינה משתנה בזמן שיעול, זו מתרחשת לרוב בצד בו תוקן הבקע היותר גדול וזה נקרא השק המדומה. זה נעלם תוך מס שבועות.

25/12/2023 | 12:29 | מאת: אופיר

תודה על תשובתך המפורטת. מדובר בנפיחות שלא משתנה (האופציה השנייה שציינת ) , אך אם אני מניח את היד אני מרגיש תזוזה . והאם אחרי כ4 שבועות זה תקין שיש כאבים קלים במפשעות ובאשכים? תודה

מנהל פורום ניתוחי בקע