שאלות בקשר לניתוח בקע

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

19/10/2023 | 09:13 | מאת: אביטל

שלום רב אובחנתי עם 2 שברים במפסעות ובנוסף ציסטה אוף קנל. ממה שראיתי הציסטה נדירה בעולם. 1. האם חיבים מומחה בתחום להוצאת הציסטה? והאם יש בארץ? 2. האם הניתוח הכרחי ? יש לימאת הבעיה מס שנים. עם הזמן זה יותר כואב ובולט השאלה אם אפשר לעצור את ההתדרדרות? איך? 3.האם זה מסובך לנתח את כל זה ביחד? או שצריך ניתוח נפרד לשברים ולציסטה עם שני מומחים שונים? 4. אני בטיפולי פוריות וגם פוחדת שבמהלך הכניסה לבטן לא יפגעו בטעות בשחלות או בצינורות של השחלות או ברחם. כי זה דורש בעצם להגיע מהבטן למעלה עד הכי למטה... 5. האם הריון עלול להחמיר את המצב? תודה רבה

היי, את הבקעים אני ממליץ לנתח בשיטה לפרוסקופית. בשיטה זו אין אפשרות לפגיעה באברי הבטן הפנימיים ובוודאי שלא להפריע לתהליך הריון. ציסטה של התעלה אינה מסוכנת ובדרך כלל גם לא מפריעה ולכן אין צורך להתעסק איתה היא יכולה להשאר. אגב, אישה עם בקעים במפשעות יכולה לסבול מכאב במהלך הריון ולא מומלץ לנתח במהלך הריון ולכן עדיף לתקן לפני הריון. בהצלחה.

מנהל פורום ניתוחי בקע