בדיקת US רקמות רכות של דופן הבטן

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

26/09/2023 | 00:08 | מאת: חיימון

סיבת הבדיקה : נפיחות בבטן האמצעית בסריקת האזורים המכוונים ללא עדות לסימני בקע או קרע , גושים,הצטברות נוזל או ממצאים חריגים אחרים. הודגם דיאסטזיס רקטי עד רוחב מקסימלי בוולסלבה 3.1 ס"מ. מה המשמעות ? האם ניתן לתקן ללא ניתוח את הממצאים האלו ? תודה מראש

מדובר במצב הנקרא הפרדות שרירים. אין מדובר בבקע ולכן גם אין מדובר בבעיה רפואית. לרוב , מהווה בעיה אסטטית. בנשים רבות לאחר לידה ובעיקר לידת תאומים נוצרת הפרדות שרירים או בדברים לאחר עליה במשקל. בשנה הראשונה מומלצת ירידה במשקל לאלו עם עודפי משקל וכן חיזוק שרירי הבטן לרזות לאחר לידה. במידה והמצב עדין קיים והוא מפריע אסטטית , קיים ניתוח לתיקון מצב זה, כתלות במידת החשיבות למטופל.

מנהל פורום ניתוחי בקע