בקע קטן.

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

30/08/2023 | 18:45 | מאת: לי

היי , בת 29 בריאה בדרכ לא ידוע על מחלות חלילה…. אמא ל2 ילדים קטנים ולפני כ3 חודשים עברתי גרידה. אתמול החל לי כאב בטבור בכיפוף קדימה, מיששתי את האזור ומתחת לטבור הרגשתי במשהו פנימי (לא בולט אלא במישוש ולחיצה על הבטן) בצורה אליפסית. פניתי לכירורג והוא טען שזה בקע קטן אם לא גדל או כואב אין צורך בטיפול (לא יודעת אם זה נחשב טבורי או בטני) אין כאב במגע באזור עצמו אלא הכאב בטבור עצמו - אם אני נוגעת או מתכופפת. אני ממש ממש פוחדת וחוששת שמא הבקע מסוכן. מציינת שאני בעודף משקל , שוקלת 90 קילו גובה 1.60 . מה הסיכוי שבגילי נוצר בקע? האם זה מעיד על מחלה אחרת מסוכנת? או שמא הממצא עצמו מסוכן? האם יש צורך לטפל? בגלל הכאב בטבור? או שיכול להיעלם לבד? אשמח אם תוכל להאיר את עייני בנושא משום שאני חרדה מאוד…. תודה רבה על המענה !

שלום רב ושנה טובה, עודף משקל הוא גורם הסיכון המוביל להתפתחות בקעים בדופן הבטן ובכלל זה בקע טבורי או מעל לטבור. רגישות או כאב הופכים את הבקע, קטן ככל שיהיה לבקע סימפטומטי המצריך תיקון. יתירה מזאת, בנוכחות עודף משקל סביר שהבקע ימשיך להציק ואף עם הזמן יתרחב ויגדל. בקע קטן אינו מסכן אותך כי אינו יכול להעביר לולאת מעי דרכו, אבל הוא כן יציק לך. ממליץ לתקן.

מנהל פורום ניתוחי בקע