בקע מעל הטבור - שאלה

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

21/08/2023 | 16:08 | מאת: א

אובחן אצלי בקע קטן מעל הטבור באולטראסאונד דופן בטו אני מאד דואגת ופוחדת. האם יש מצב שלעולם לא יגדל או יכאב או יפריע ואצטרך ניתוח?

ראשית , תרגעי אין סיבה להיות מפוחדת או מודאגת. בקע מסוג זה קטן ולא כואב אפשר לערוב ולא לנתח. האם יכול לגדול עם הזמן? התשובה היא כן, תלוי בגורמים רבים כגון עודף משקל או מאמץ פיסי. בקע שגדל לא בהכרח יגרום לכאב וידרוש ניתוח, כמובן עד לגודל מסויים. בכל מקרה תהליך הגדילה איטי.

מנהל פורום ניתוחי בקע