בקע בדופן הבטן . התגלה 3 וחצי חודשים לערך - לאחר לידה קיסרית

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

05/08/2023 | 15:51 | מאת: ליאל שם בדוי

שלום ..אני שנה וחודש לאחר ניתוח קיסרי וכרגע עם בקע די גדול יחסית בדופן הבטן-צד ימין. הבטן נפוחה..כלםי מטה-מעיים .. אני בטיפולי פוריות לילד שני מפאת הגיל ( לא אוכל בעתיד..)ומעוניינת מאוד בהריון נוסף . על כן נאמר לי מכירורג שממש מרגיע אותי , להמתין עם הטיפול בבקע מאחר וההריון עלול להרוס את תיקון הבקע ולכן אין טעם לחשוב על תיקונו לפני ההריון , ושאין כל סיכון ואין סיבה לדאגה ושאמשיך ללא חשש בטיפולי הפוריות. . הבטן אט אט עוד גודלת .. זה לא כואב כלל אבל. . קצת מפחיד אותי.. ומעוניינת לדעת חד משמעית שאין מה לתקן את הבקע קודם להריון וכמו כן - כמה זמן ניתן להמתין ? איני יודעת את מימדי הבקע בסמ. אך נאמר שהוא "גדול".. אנא דעתך . ליאל

שלום ליאל, ללא בדיקתך ורק בהתייחס לנתונים שמסרת ניתן להסיק כי בקע גדול קשור לפתח גדול, וככזה הסיכוי לכליאה הוא קטן אך לא מבוטל. יחד עם זאת, במהלך הריון ועליית הלחץ בבטן הבטן יכול לגדול יותר ובוודאי יכול לכאוב וקיים סיכון מסויים לכליאה אומנם לא גבוה. אידיאלית, היה עדיף לתקן את הבקע ולהכנס להריון חודשיים לאחר התיקון כשאז עד שהרחם כדל מספיק חולפים כבר 4-5 חודשים מהתיקון. לא ברור אם את כבר בהריון או רק מתכננת ומה מידת הדחיפות של ההריון השני. בהצלחה בהחלטה.

17/08/2023 | 10:42 | מאת: ליאל

אני עדיין לא בהריון... עכשיו ממש מתלבטת האם לתקן לפני ההריון אם יהיה.. או לאחריו.... אנא שוב דעתך....

מנהל פורום ניתוחי בקע