שאלה בנוגע לבקע טבורי

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

23/07/2023 | 11:47 | מאת: אבי

הי לפני 10 ימים עברתי ניתוח של בקע טבורי כלוא. זה התחיל עם כאבים ושינוי צבע הטבור עד אבחון של כליאה במיון )שומן( וניתוח מיידי. כעבור 10 ימים הורדתי את הסיכות ואז החלו הפרשות דמיות האם זה הגיוני בשל הורדת הסיכות ? יש עדיין כאב באזור זה תקין ? אני עובד בעבודה הדורשת מאצץ פיזי מה ההגבלות לזמן הקרוב עד להחלמה מלאה והאם אחכ אוכל לחזור להרמת משאות ? תודה

אני מניח שהניתוח נעשה בשיטת החתך ולא בשיטה הלפרוסקופית. אני לא יודע אם בניתוח השתמשו ברשת, בניתוח פתוח ודחוף סביר שיצטבר נוזל בפצע הניתוח, ולעיתים כשאר מורידים את הסיכות פורץ הנוזל החוצה. זה יכול להביא הקלה בכאב אך חשוב לשטוף את פצע הניתוח עם מים וסבן פעמיים ביום למנוע זיהום בפצע. ממליץ לא להרים משא הכבד מ- 5 ק״ג במשך 3 חודשים.

מנהל פורום ניתוחי בקע