ניתוח בקע דו צדדי לפרוסקופיה עם סיבוך בצד ימין

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

17/05/2023 | 19:44 | מאת: שרה

שלום רב, בעלי עבר ניתוח בקע דו צדדי (לפרוסקופיה) לפני 4 חודשים.ֶמהיום הראשון של הניתוח היה לו כאבים בצד ימין. לאחר חודשיים הגיע למיון עקב כאבי תופת בצד ימין כאב באשך הצד ימין, התגלה דלקת בצינור חבל הזרע וניתן אנטיביוטיקה. והמשך מעקב אצל אורולוג. האורולוג שלל את הדלקת וטען שזה כאב עצבי. בעלי הפסיק את האנטיביוטיקה, והכאבים החמירו נפיחות בצד ימין, זרימה איטית במתן שתן כאבי תופת באשך ובצד ימין בלתי פוסקים, ושוב הגיע למיון התגלה לו דלקת בבלוטת הערמונית ושוב אנטיביוטיקה. במקביל עשינו בדיקות עם הבקע חזר בצד ימין באולטרא סאונד מראה שיש בקע בגודל 2ֶסמ, אך רופא כירורג שלל זאת לאחר בדיקה ידנית. בעלי כרגע כל הזמן עם כאבי תופת ולמרות שנוטל אנטיביוטיקה לדלקת הכאב אינו עובר. 1. איך ניתן לדעת בוודאות שבאמת אין בקע ? האולטראסאונד מראה שכן אך הרופא שולל בבדיקה ידנית ? 2. האם יכול להיות שהגוף דוחה את הרשת ולכן לבעלי יש דלקות וכאבים בלתי פוסקים בצד ימין? 3. האם mri יכול לעזור באיזשהו אופן ? 4. לעניות דעתי מקור הדלקות נובעים מהניתוח , לפני הניצוח לא היה שום. מחלות רקע. ובעלי היה בריא , מה ניתן לעשות? טיפול אנטיביוטי נראה כמו כיבוי שריפה מקור הבעיה. הכאב שלו בלתי נסבל אשמח לעזרה ותשובה תודה מראש, שרה

שלום רב, אני לא חושב שלבעלך יש דלקת של הערמונית או של צינור הזרע. לדעתי מדובר בכאב עצבי הקשור בניתוח. לגבי שאלת ההשנות של הבקע: ראשית האם הייתה נפיחות במפשעה לפני הניתוח? זה פרט חשוב. שנית, לעיתים מתקנים את הבקע אך לא חולצים את הפד השומני הנמצא לעיתים קרובות בתוך התעלה המפשעתית, וזה יכול לגרום לסימפטומים כמו של בקע. מנתח מנוסה צריך לדאוג לחליצת הפד השומני מתוך התעלה נוסף על תיקון הבקע. אם רוצים לוודא אם ישנה השנות ההדמיה המתאימה היא CT או MRI. כמו כן, על מנת לבדוק כאב עצבי צריך להתרשם מאופי הכאב, צורת פיזור הכאב ובסופו של דבר אפשר לעשות בדיקת הולכה עצבית, EMG.

מנהל פורום ניתוחי בקע