סגירת סטומה ותיקון בקע

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

04/01/2023 | 15:01 | מאת: יפית

שלום רב, עברתי לפני כשבוע ניתוח לסגירת קולוסטומי ותיקון בקע טבורי בתפרים, בשיטה לפרוסקופית. נאמר לי להזהר חודשיים וחצי לא להרים דברים ולא לעשות ספורט, האם יש דברים נוספים שכדאי להזהר מהם? אשמח לפירוט על הסכנה שיפתח, ואיך אדע שזה הצליח תודה רבה

שלום רב, המידה ולא הונחה רשת באתר תיקון הבקע הטבורי וכן באזור בו הייתה הסטומה ( גם הוא מועד להתפתחות בקע, וכיום מקובל להניח רשת גם באזור בו הייתה סטומה בעת סגירת סטומה) בהחלט יש להמנע מהרמת משא הכבד מ-3 ק״ג בחודש הראשון ומהרמת משא כבד מ- 5 ק״ג בחודשיים שלאחר מכן. לחילופין אפשר לרכוש חגורת בטן ולהתהלך איתה במהלך היממה, להוריד לפני שינה, וכך למשך 3 חודשים.

07/01/2023 | 22:34 | מאת: יפית

תודה רבה, הבקע ניה צלקתי לא היה בקע בסטומה ולא שמו לי רשת עד כמה שידוע לי. האם מומלץ כבר בהתחלה לשים חגורה? האם כאבים באיזור האגן מוכרים לאחר ניתוח כזה? כאשר יש גזים

18/01/2023 | 11:03 | מאת: יפית

תודה על התשובה, הבקע היה מעל הטבור, האם 3 שבועות לאחר הניתוח( לא שמו רשת), יש לי כאבים, במיוחד בזמן ישיבה, זה סביר? איך אדע שאין סיבוך

מנהל פורום ניתוחי בקע