בקע בדופן הבטן .

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

04/12/2022 | 18:44 | מאת: גיל 65

חולה קרוהן . לפני שנה עברתי ניתוח מעי דק סופי ויצאתי עם אליוסטומה . לצערי הסטומה תהיה קבועה . חודשיים אחרי ניתוח בו הותקנה הסטומה איבחנו שמסביב לסטומה יש חולשה בדופן הבטן . בעבר כשחשבו שהסטומה תהיה זמנית המליץ כירורג שמומחה לבקעים שניתוח תיקון בקע יהיה אחרי סגירת סטומה מכיוון שבלתי אפשרי לבצע ניתוח כשהמקום לא סטרילי . עכשיו שהתברר שהסטומה תהיה קבועה האם אפשרי לתקן את הבקע בנוכחות הסטומה ? האם זה מגדיל את הסיכון לזיהום ? האם מומלץ שהניתוח יבוצע ע"י אותו כירורג שניתח בניתוח הסטומה או כירורג מומחה בניתוחי בקע ? בברכה

ראשית, כיום מקובל כאשר סוגרים סטומה להניח רשת למניעת בקע באתר הסטומה. על פי עבודות חדשות אחרונות הוכח שאין יוצר זיהומים. במקרה שלך הסטומה קבועה. במידה ויש בקע בסמוך לסטומה, יש ואפשר לתקן ללא חשש לזיהום ועם רשת, בגישה לפרוסקופית, רצוי ע״י כירורג בעל ניסיון בתיקון בקעים.

מנהל פורום ניתוחי בקע