האם זה בקע, האם היו רואים את זה במעקב הריון?

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

26/11/2022 | 20:49 | מאת: מיכל

שלום רב. רציתי לשאול בבקשה. בתי בהריון בערך שמונה שבועות. נגיד שבוע תשיעי בערך. עוד לפני שהיא נכנסה להריון, היה נראה שהיא בהריון, כאילו בליטה גדולה. כלומר, עכשיו זה נראה שהיא בחודש הרבה יותר מתקדם ממה שהיא. היא כשנה אחרי לידה קודמת. בת 33. כעת היא במעקב הריון, ועשו לה אולטראסאונד, ולא אמרו שום דבר מיוחד ב"ה. ניסיתי לומר לה על ההרניה שאולי כדאי לשאול כירורג בהנחה שזה הרניה בכלל. אבל היא אומרת שהיא במעקב הריון והיו אומרים לה אם יש הרניה. אני רוצה לציין שיש הרניה במשפחה, לבעלי היה הרניה ולכמה מהאחים שלו היו הרניה. השאלות שלי הם האם היא צודקת שהיו רואים את זה באולטראסאונד, והרופאת נשים היתה אומרת משהו? אם חלילה זה כן הרניה, האם צריך לטפל בזה בהריון? השאלות שלי הם : אני לא רוצה ללחוץ עליה, רציתי לשאול אם היא צודקת, שהיו אומרים לה את זה.

ראשית, כניסה להריון שנה אחרי לידה בהחלט יכולה להיות קשורה להתרופפות דופן הבטן או למצב שנקרא הפרדות שרירים. מצבים אלה מבליטים את הבטן, אהל אינם נחשבים כבקע. רופאי נשים בהחלט אמורים לאבחן בקע בבדיקה גופנית, אך לא באולטרהסאןנד נשים, שכן זו בדיקה שנועדה למטרה אחרת ולא לאבחנה של בקע.

29/11/2022 | 06:32 | מאת: מיכל

תודה רבה על תשובתך. אם זה הפרדות שרירים, מה הטיפול? ואם זה כן הרניה, האם מחכים עד אחר ההריון לנתח, האם זה מסוכן?

מנהל פורום ניתוחי בקע