בקע מפשעתי ישיר המכיל שומן אומנטלי לאישה

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

23/11/2022 | 22:31 | מאת: הדר

שלום וברכה בעקבות כאבים בצד שמאל במפסעה נשלחתי לאולטרסאונד שהראה על חשש בקע ישיר המכיל שומן אומנטלי מדוע דבר זה קורא? אני אישה בת 23 אחרי לידה שהפכה לקיסרי ,(חצי שנה) ומאז הכאבים האם זה קשור ללידה לקיסרי? האם הטיפול בזה זה רק ניתוח? האם תהיה לי בעיה בהריונות עתידיים? תודה ממש קצת לחוצה אז סליחה על האורך

שלום רב, ראשית את צריכה להבדק ע״י כירורג היות והמפשעה כמו גם הצלקת הקיסרית בחלקה הצדדי סמוכות זו לזו ויתכן שהבקע הוא בצלקת הניתוח הקיסרי אן שהוא אכן בקע מפשעתי. במקרה של בקע מפשעתי הסיבות רבגוניות ומשלבות נטייה גנטית (חולשת רקמות) וכן גורמים מסייעים לאורך החיים כגון עלייה במשקל, לידות, שיעול כרוני, מאמץ גופני וכול׳. הטיפול לבקע הוא ניתוח וצריך לנתח כי בקע נוטה להתרחב ולכדול בעתיד.

27/11/2022 | 19:18 | מאת: הדר

תודה על תשובה מפורטת

מנהל פורום ניתוחי בקע