בקע מפסעתי מזה חמש שנים

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

20/09/2022 | 11:02 | מאת: דני

אני בן 52 רזה 62 קג גובה 174 סמ. מתאמן ,ספורטאי . יש לי בקע מפסעתי לא כואב בכלל ,והוא כבר חמש שנים . למעט נפיחות ,אין כלום האם כדאי לנתח ?

על השאלה הזו ענה דר פיצג’רלד , בעבודה שהוא עשה לפני שנים והוא הראה שלאנשים עם בקע אסימפטומטי( שלא סובלים ממנו) יש סיכוי של כ- 70% להנתח בעתיד בתוך תקופה של עד 10 שנים. לכן, אם קיימת נפיחות זה כבר אומר שהבקע אינו קטן, בקעים גדלים עם הזמן, ולכן המלצתי היא לתקן הבקע בלו״ז שנוח לך אך לא להזניחו. בהצלחה.

מנהל פורום ניתוחי בקע