בקע מפשעתי וערב קבוע

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

27/08/2022 | 16:30 | מאת: אבנר

מועמד לניתוח בקע מפשעתי משמאל למטה. סובל מכאב רצוף כשנה והכאב גבוה ב כ 8 ס"מ מעל הבקע עצמו. האם כאב קבוע אולי אינו מהבקע או שזו הקרנת כאב. תודה מראש אבנר בן 78

לרוב כאב מבקע אינו מתמשך באופן קבוע אלא קיים לסירוגין . יש תקופות שהכאב כלל לא קיים ותקופות שהוא מופיע, לרוב תלוי מאמץ פיזי ואז יכול להמשך בין שעות לימים ולחלוף ספונטנית. מיקום הכאב הוא במפשעה ויכול להקרין לאשכים ולעיתים למותן. כאב הממוקם מעל למפשעה יכול להגרם מבקע אחר, לא מפשעתי, אבל יש לשלול סיבות אחרות לכאב במיקום כזה. בוודאי אם הכאב קבוע במשך תקופה ארוכה וללא הפוגה - הדבר אינו מתאים לבקע.

מנהל פורום ניתוחי בקע