בקע טבורי קטן מכיל שומן

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

18/08/2022 | 14:11 | מאת: צ.ר

סובלת מכאבי בטן כבר תקופה, הבטן נפוחה בבדיקת us לא נראה בקע אך בסיטי בטן ואגן נראה בקע טבורי קטן מכיל שומן, רופאת משפחה אמרה לי לפנות לכירורג, האם צריך טיפול/ניתוח או שרק אם מדובר בבקע גדול? האם הנפיחות יכולה להיות קשורה לבקע? מציינת שיש לי גם מיומות ברחם.

שלום רב, בקע טבורי קטן לרוב לא מצריך ניתוח אלא אם כן גורם לכאב ומפריע בפעילות יום יומית. הכאב מבקע טבורי לרוב יהיה סביב הטבור ויהיה

קשור לתנועה או לשינויי תנוחה. הכאב הוא לסירוגין ואינו קבוע. נוסף על זאת, בקע טבורי קטן אינו קשור לבטן תפוחה. ולכן אינני חושב שהבעיה שלך היא הבקע בטבור.

18/08/2022 | 23:39 | מאת: צ.ר

הכאב נמצא באיזור מעל הטבור ומתחתיו ולגבי בטן תפוחה, יש לי חברה שאצלה הבקע גדול וגם בטן נפוחה ועברה ניתוח. תודה על תגובתך בכל אופן.

מנהל פורום ניתוחי בקע