בקע מפשעתי בלתי ישיר

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

08/07/2022 | 11:49 | מאת: ענת

שלום אתמול באולטרסאונד נצפה אצלי בקע מפשעתי בלתי ישיר קטן ברוחב 0.5 ס"מ מימין מכיל שומן בלבד וחודר מעט אל התעלה. לפי המתואר עד כמה דחוף ניתוח כעת? האם עלי לחפש כירורג שמומחה במיוחד לניתוח בבקע שכזה או שכל כירורג יודע לטפל בכך? אין לי כל כך כיוון איך להמשיך הלאה. האם מדובר במצב מורכב על פי האולטרסאונד? כמה זמן בדרך כלל אורכת החלמה מניתוח כזה והאם ניתן למשל לעמוד (אני מורה ורוצה לחזור בספטמבר ללמד). דבר אחרון- מה המגבלות שלי כרגע עד לטיפןל בבקע?

השאלה הראשונה הנשאלת היא האם את סובלת מכאב במפשעה זו? באיזו תדירות והאם זה מגביל את פעילותך? במידה וכן, ממליץ לתקן את הבקע לפני חזרתך לעבודה. במידה והבקע אינו גורם לך לאי נוחות, הרי שניתן לדחות הניתוח למועד שנוח לך. מצב בקע אינו מסכן חיים, אם כי בקע צריך לתקן כי הצפי לעתיד הוא שיגדל ויציק יותר בהמשך.

09/07/2022 | 21:50 | מאת: ענת

תודה רבה על התשובה. יש כאבים. נסבלים אך קיימים ומורגשים בעיקר בישיבה ובהתכופפות. האם ההחלמה אורכת שבועות ומצריכה שכיבה?

מנהל פורום ניתוחי בקע