ניתוח בקע סרעפתי בשיטת nissen

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

31/05/2022 | 00:10 | מאת: יריב

שלום רב. נימסר לי שאחוזי ההצלחה של ניתוח בקע סרעפתי בשיטת nissen funduplication הם כ- 85%. שאלתי היא - במידה ואיתרע מזלי ואני נמצא בקבוצה שאצלם הניתוח לא הצליח, מה אז ניתן לעשות, אם בכלל?

שיעורי ההצלחה יכולים להיות גבוהים יותר עד 90%. השאלה מה האינדיקציה לניתוח זה, רפלוקס או בקע סרעפתי. במקרים של ״כשלון״ בניתוח ההחלטה איך לטפל תלויה בכמה ההישנות של הבעיה מפריעה למטופל. לפעמים ההפרעה קלה וניתן לטפל שמרנית ולפעמים מנתחים שוב על מנת לתקן טוב יותר מבפעם הקודמת, אם כי הניתוח החוזר עלול להיות קשה יותר מהקודם כתלות בשיטת הניתוח בפעם הראשונה.

מנהל פורום ניתוחי בקע