שאלה בנושא בקע אפיגסטרי

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

29/04/2022 | 20:24 | מאת: דן

שלום דר בן 48. בריא. בעקבות ניתוח להוצאת כיס מרה לפני שנה וחצי, נוצר כנראה בקע אפיגסטרי לאחר מכן. ייתכן ןעקב חזרה מוקדמת מדי לאימוני כח בחדר כושר. מועמד לניתוח לתיקון הבקע שאלתי- כמה זמן לאחר הניתוח אפשר לשוב לנהוג ברכב ולעבוד בסביבה משרדית מול מחשב? וכעבור כמה זמן אפשר לחזור לפעילות מלאה כמו לפני הניתוח, כלומר אימוני כח בחדר כושר? תודה מראש

שלום דן, התשובה לשאלתך תלויה בטכניקה בה מתוכנן הניתוח להתבצע. בגישה הלפרוסקופית ההתאוששות היא כשבוע ואז חזרה לפעילות שכאתיצ\ משרד. לגבי עבודה בחדר כושר חודשיים. בגישה פתוחה - כאן שיטות שונות, ככלל ההתאוששות קצת יותר קשה מזו הלפרוסקופית , אך עדין אותן ההמלצות.

מנהל פורום ניתוחי בקע