כאבים לאחר ניתוח בקע מפשעתי צד ימין

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

15/03/2022 | 12:52 | מאת: ערן סיד

עברתי ניתוח בקע מפשעתי (בקע גולש קטן) בתאריך 22.2.22, לאחר שבועיים וחצי של מנוחה בבית התחלתי להרגיש כאבים באזור הניתוח, עד היום למעשה בו אני מרגיש מעין "שרפה" באזור הניתוח, אשר גורמים לי להרגשת אי נוחות בהליכה ומוגבלות. לציין כי הניתוח עבר בהצלחה על פי הרופא כירורג שניתוח אותי. בביקורות חוזרים מיד אחרי הניתוח הבדיקה יצאה תקינה וכן לאחר שהכאבים הנ"ל הופיעו. לציין כי עברתי גם טרם הניתוח בדיקת אולטרסאונד בבית החולים במהלכו נמצא הבקע. שאלתי היא מאין נובעים כאבים אלו והאם זה לגיטימי? כמו כן האם דרוש בדיקה נוספת של אולטרסאונד על מנת לאתר את מקור הכאבים או שפשוט הכאבים הם כתוצאה מתהליכי איחוי ? אודה לתשובה בהקדם היות ואני סובל מכאבים אלו.

כאב בעל אופי שורף לאחר ניתוח בקע יכול להצביע על גירוי של עצב תחושה, לרוב חולף עם הזמן. יכול לעזור אם לוקחים תרופות נוגדות דלקת כמו נורופן , אדביל וכול׳. התופעה יכולה להמשך מס׳ שבועות עד שדועכת ונעלמת. באיזו שיטה נעשה הניתוח, לפרוסקופיה או פתוחה?

18/03/2022 | 08:26 | מאת: ערן

מדובר בניתוח לפרסקופיה. לציין כי בתאריך 15.3.22 הייתי בביקורת אצל הרופא שניתח אותי והוא אמר לי שהביקורת תקינה ואין חשש למשהו חריג .אמר שהכאבעם יעברו עם הזמן. השאלה היא האם ניתן לקחת משהו נגד כאבים אלו

18/03/2022 | 08:29 | מאת: ערן

דבר נוסף - ההליכה שלי מוגבלת כתוצאה מהכאבים ורציתי לדעת האם זה תקין ?

יכולה להיות הגבלה, כפי שעניתי לך קודם, כדאי לנסות תרופות כמו אדביל או נורופן למשך שבוע עד 10 ימים.

מנהל פורום ניתוחי בקע