לאחר ניתוח בקע דו צדדי

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

13/02/2022 | 17:48 | מאת: Shmul

שלום, הופניתי לאולטראסאונדלאחר כאבים בצד שמאל בדיקה us התגלה בקע בצד ימין לאחר ניתוח דוצ צד ימין לא כאב בכלל, האם us אמין? יכול להיות שלא רואים את הרשת בus או שהזמן קצר מידי לאחר הניתוח או שהניתוח נכשל? תודה

כאב במפשעה לאחר ניתוח לתיקון בקע בגישה לפרוסקופית אינו בהכרח מרמז על השנות הבקע. בדיקת ה- US לנוכחות בקע במפשעה, ובעיקר לאבחנת השנות לאחר ניתוח היא בדיקה לא אמינה. לרוב, לא ניתן לראות בבדיקת US את הרשת. הדרך לברר כאב לאחר תיקון בקע בגישה לפרוסקופית היא ע״י בדיקה גופנית ע״י כירורג. ובמידה ואין ממצאים קיימות 2 אופציות: 1. מעקב 2. MRI. אני הייתי בוחר תחילה במעקב, במידה והניתוח היה לפני פחות מחצי שנה ורק אם הכאב מתמשך מעבר לחצי שנה - MRI.

13/02/2022 | 21:02 | מאת: שמול

תודה:)

מנהל פורום ניתוחי בקע